top of page

 

Zaključne misli 

 

 

Dragi naši člani,

 

Čas tako hitro beži, nam pa se tako veliko dogaja, da je leto okoli kot bi mignil.  Veseli smo, da lahko vsako leto potegnemo črto in pod njo napišemo, da je klub zopet uspešno deloval. Z 90 člani smo eden najmočnejših, če ne najbolj močen klub z eno pasmo, s svojimi aktivnostmi pa smo zbudili pozornost tudi širše kinološke javnosti. Za to se imamo zahvaliti v prvi vrsti zelo aktivnemu in včasih kar preobremenjenemu širšemu vodstvu kluba, seveda pa vse to ne bi zaživelo in živelo brez udeležbe vas, naših članov s svojimi hoviji.

 

Tudi v letošnjem letu smo se potrudili, da smo vam nudili kar najbolj pestro ponudbo aktivnosti, v katerih se je vsak lahko našel. Tudi če se ne udeležujete razstav, tekmovanj ali vzrejnih pregledov smo veseli, da se vedno tako številčno udeležite naših znamenitih piknikov. Tam se tkejo prijateljske vezi, tam se izmenja veliko dogodivščin in izkušenj, tam se imamo lepo, ker smo neobremenjeni.

Ne glede na lepo obiskane aktivnosti pa smo vam vseeno pripravili vprašalnik, v katerem lahko poveste, česa je preveč in česa premalo, kaj še pričakujete od našega skupnega kluba, lahko tudi kaj pohvalite ali pa kaj pokritizirate. Vsako mnenje je dobrodošlo in vsakega bomo poskusili upoštevati.

 

Letos je bilo prelomno leto tudi zato, ker smo prvič izvedli pregled potomstva in mladih psov – PPMP  in vzrejne preglede s preizkusom naravnih zasnov in značaja. Predvsem slednje je zopet vzbudilo veliko zanimanja širše javnosti. Ponosni smo, da se s tem približujemo idejam in delovanju matičnega nemškega kluba. Imeli bomo večji pregled nad populacijo hovawartov pri nas, tako naše kot uvožene. Kupili smo tudi program »Dogbase«, s katerim bomo lahko ugotavljali kompatibilnost načrtovane paritve s psi iz Avstrije in Nemčije.

 

Od letos dalje so tudi naše specialne razstave novost, saj se - po izpolnjenih pogojih KZS - lahko povsem samostojno odločamo, kje bomo razstave imeli in katerega sodnika želimo povabiti. Tudi tu vabimo naše razstavljavce, da nam sporočite, katerega sodnika specialista bi želeli imeti. Vsi vemo, da priznano ime pritegne tudi razstavljavce, ki bi radi dobili res pravo oceno od poznavalca pasme.

 

Še veliko bi lahko naštevali, pa naj bo za zdaj dovolj. Ob koncu leta bi vam radi zaželeli kar največ zdravja za vas in seveda tudi za vaše kosmatince, veliko ljubezni in medsebojnega spoštovanja, osebne sreče in zadovoljstva, skratka naj se vam izpolni vse, kar si tudi sami želite. Želimo si tudi, da bi še naprej ostali naši člani, ostali povezani s klubom, ki je tu le za vas ter da bi se posluževali čim več ponujenih možnosti za druženje.

 

Vaš Upravni odbor

 

bottom of page