Napovednik dogodkov

 

 

Dragi naši člani,

 

globoko smo že zakorakali v poletne temperature. Ker ste odgovorni lastniki vemo, da poskrbite, da imajo vaši kosmatinci dovolj sence in vode v najbolj vročih dneh. Letos je tudi leto klopov in komarjev, zato je zaščita naših ljubljenčkov zelo pomembna. Ovratnica, tableta ali naravna zaščita je vaša odločitev, pomembno je le, da je kuža zaščiten. Znaki obolenja so vročina, neješčost, utrujenost, počasna hoja, kuža veliko spi in ne kaže interesa za dejavnosti. Včasih pripisujemo to neznosni vročini, a so znaki vseeno malo drugačni, predvsem se vidi po očeh. Takrat priporočamo takojšen obisk veterinarja, saj lahko bolezen kot so erilihija/anaplazma, babezioza, borelija..potekajo zelo hitro in je že teden brez ustreznega zdravljenja lahko usoden.

 

Preden se prepustimo poletju in preživimo prijeten dopust z našimi hoviji, pa naj vam zaupamo pester program, ki smo vam ga pripravili za jeseni:

 

  • SPECIALNA CAC RAZSTAVA ZA HOVAWARTE S PODELITVIJO NAZIVA KLUBSKI PRVAK / PRVAKINJA, ki bo 7.9.2019 na poligonu Kinološkega društva Domžale.

Na tokratni specialni razstavi nam bo sodila priznana nemška sodnica in dolgoletna vzrediteljica hovawartov, gospa Kirsten Wesche (D-RZV). Razstava se bo prvič odvijala povsem neodvisno od drugih razstav in sicer na nam dobro poznanem poligonu Kinološkega društva Domžale. Vljudno vas vabimo, da v prijetnem okolju preživite lep dan in ob tem še pokažete vašega najlepšega hovija specialistki za pasmo.

Zmagovalce čakajo medalje, rozete in pokali, prav vse prijavljene pa simbolično darilo.

Pdf prijavnico najdete tukaj.

On-line prijavnico najdete tukaj.

 

V soboto, 14.9. vas vabimo na tradicionalni jesenski hovi piknik, za katerega se trudimo, da bi bil na različnih krajih naše lepe Slovenije. Vsako leto nekdo drug prevzame organizacijo, zato se bomo letos, v organizaciji Gorazda in Irene Mihevc,  srečali v Zagorju. Naslov za piknik je  Radenska vas 50a, 1410 Zagorje.  Gorazdu in Ireni že vnaprej hvala, vas pa vabimo, da se na sproščen piknik s srečelovom prijavite tukaj. Pridite, luštno bo!

 

  • JESENSKI VZREJNI PREGLED S TESTOM ZNAČAJA IN NARAVNIH ZASNOV (VP – ZTP) bo 28.9.2019 na poligonu KD Domžale. Več informacij tukaj.

 

  • PREGLED POTOMSTVA IN MLADIH PSOV (PPMP – NZB) bo letos 6.10.2019 v Velenju. Letos imamo kar nekaj mladičev in mladih psov, zato vas vabimo, da se čim prej prijavite. Več informacij tukaj.

 

Poleg navedenega bomo zagotovo pripravili še kakšno učno urico, ring trening, pohod ali kaj podobnega, o čemer vas bomo še pravočasno obvestili.

Želimo vam prijetno in ne prevroče poletje!

Vaš upravni odbor

"Enkrat hovawart,                                  vedno hovawart."

© 2014 - 2020 Hovawart Klub Slovenije - HwKS | Vse pravice pridržane