top of page

 

Zaključne misli

 

 

Dragi naši člani,

 

Leto se počasi zaključuje, zato nam dovolite, da v tem predprazničnem času strnemo nekaj misli.

 

Letošnje leto je bilo zelo pestro. Vsi tisti, ki ste imeli čas, ste se lahko dodobra naužili družbe hovijev in njihovih lastnikov, na spletni strani in na Facebook strani pa ste lahko spremljali vse, kar se je v klubu dogajalo. Naj naštejemo nekaj dogodkov v naši organizaciji:

 

  • Imeli smo 2 specialni razstavi, in sicer zelo odmevno razstavo na Barju in v Lipici z zelo lepo številčno udeležbo naših hovi lepotcev in lepotic; prav vsak udeleženec posamezne razstave je dobil zahvalno darilce, zmagovalci v razredih in skupni zmagovalec pa še posebej lepa darila našega kluba in naših številnih sponzorjev;

  • Organizirali smo 3 ring treninge, kot pomoč za čim uspešnejšo predstavitev na razstavah;

  • Imeli smo uspešno in poučno predstavitev discipline agility

  • Imeli smo 2 vzrejna pregleda, ki sta nam dala nekaj novih vzrejnih samčkov in vzrejnih psičk;

  • V Bohinjski Beli smo imeli zelo prijeten piknik, kjer se nas je zbralo res veliko število – 70 članov in 30 hovijev, ki smo uživali v sprehodu in odlični hrani;

  • Imeli smo 2 skupščini;

  • Za zaključek uspešnega leta pa smo imeli zabavno prednovoletno večerjo z dobrodelno noto, saj smo s škatlo z oblačili, šolskimi potrebščinami, igračami in sladkarijami obdarili 2 otroka iz ogroženih družin.

 

Poleg vseh aktivnosti pa so nas naši člani razveseljevali s svojimi dosežki na razstavah in osvajanjem šampionatov, kakor tudi z odličnimi rezultati na tekmovanjih na Rally obedience-u, za kar vsem iskreno čestitamo!

 

Vse dogodke in dosežke smo sproti objavljali na naši spletni strani, uspešno jo vodi naša Tea Pavišič, ki vsako objavo tudi dobrovoljno obogati s svojimi odličnimi slikami, za kar se ji od srca zahvaljujemo.

 

Najpomembnejši dogodek, ki je zaznamoval letošnje leto je prav gotovo pridobljena koncesija za vzrejo pasme hovawart in v jeseni še potrditev lastne Vzrejne komisije na delnem zboru sodnikov, kar si štejemo v izjemno čast. Le peščica pasemskih klubov ima namreč to dovoljenje in možnost, da po svojih merilih naredi vzrejni pregled. Pri vseh prizadevanjih za koncesijo smo poželi izjemno pozornost in pohvalo za tako močno povezan in uspešen klub, še posebej zato, ker smo ogromno dosegli v tako kratkem času.

 

Kot je razvidno je bilo letos zelo pestro in plodno leto, za kar se imamo zahvaliti predvsem vam, dragi člani. Brez vas in vaše pripadnosti klubu in klubskim aktivnostim ne bi uspeli speljati vsega načrtovanega. Hvala tudi vsem, ki ste aktivno sodelovali pri pripravi vseh dogodkov. Upamo, da lahko na vašo pripadnost in sodelovanje še naprej računamo, saj smo le skupaj močnejši in seveda uspešnejši.

 

Ob koncu zapisa naj vašim hovijem, vam in vašim družinam iz srca zaželimo srečen božič ter obilo zdravja, veselja, zadovoljstva in sreče v prihajajočem letu 2017.

 

Se vidimo kmalu!

Vaš UO

 

bottom of page