top of page

Tretja klubska vaja

 

 

11.1.2015

Ljubljana, VO-KA

 

 

V nedeljo, 11.1.2015 se je kar 23 lastnikov s svojimi psi udeležilo treninga za razstavljanje, ki je potekal na pokritem parkirišču Komunalnega podjetja VO-KA. Generalko je organizirala Komisija za šolanje z namenom, da bi še enkrat skupaj vadili razstavljavci, ki so se odločili podpreti angažma našega HwKS pri organizaciji prve Klubske razstave v okviru CACIB Ljubljana.

 

Po pozdravnem nagovoru podpredsednika HwKS  g. Igorja Razpotnika sva nekaj koristnih napotkov podali tudi vodji treninga - sodnica Bojana Razpotnik in jaz kot inštruktorica. Vadeče smo razdelili v dve skupini: v prvi so vadili  vsi lastniki s samci,  v drugi  tisti s samicami. Tako so vsi vodniki psov lahko prejeli  številne napotke  v  teoriji in praksi s strani vodij obeh skupin. Predvsem prakse je bilo veliko.

 

Delo je potekalo sproščeno  in  navzoči so lahko dobili tudi odgovore na svoja vprašanja.  Ne smemo pozabiti, da so med nami številni lastniki, ki še nimajo razstavnih izkušenj, pa so se kljub temu odločili, da podprejo novoustanovljeni klub s svojo udeležbo na naši skupni razstavi. Tako sva z Bojano skušali prilagoditi trening tako, da bi lahko ustregli večini.

 

V  dveh urah tekočega in predvsem tudi aktivnega treninga sva se trudili po svojih najboljših močeh, da bi ob izvajanju vaj vsem navzočim podali čim več koristnih nasvetov. Cilj treninga je bil, da se bodo vodniki s svojimi hovawarti za naš veliki dogodek čim bolje znašli v razstavnem krogu in da se bodo zato tudi psi različnih slovenskih vzrediteljev lepo predstavili strokovnjaku za našo pasmo.

Po zaključku  treninga sva bili z rezultati dela zadovoljni, saj so se tudi naši lastniki odlično znašli in trudili pri našem skupnem treningu. Zato sva tudi prepričani, da  bodo lastniki  naše hovije  pri finskemu strokovnjaku za pasmo hovawart Tapiu Eeroli znali predstaviti v svoji popolni lepoti.

Vsekakor pa ima tudi vsak strokovnjak svoja merila in svoja gledanja, prav tako pa je vsak hovi edinstven in poseben,  tudi če morda ne bo prejel zaželene odlične ocene. Vsi ne moremo biti odlični in vsi ne moremo stati na zmagovalnih stopničkah. Lahko pa prispevamo svoj del, da bomo s svojo predstavitvijo pri tujem strokovnjaku pustili odličen vtis o naših psih in o slovenski  vzreji. Prepričani smo, da se bo to tudi zgodilo. Ne glede na lasten rezultat privoščimo drug drugemu, saj bo na koncu ne glede na sodniško oceno vsak lastnik svojo najlepšo »srečo  na vrvici« odpeljal kar k sebi domov!

Na koncu hvala vodstvu Komunalnega podjetju VO-KA, ki nam je omogočilo brezplačno uporabo prostora. Iskrena hvala tudi naši neumorni fotografinji Tei Pavišič, ki je zopet poskrbela za odlični fotoutrip vseh nas. V imenu komisije za šolanje hvala sodnici Bojani Razpotnik za pomoč, da so tokrat tudi članice komisije lahko uživale v skupnem treningu. Hvala vsem, ki ste prišli, sodelovali ali kakorkoli pripomogli k temu, da smo lahko uspešno izvedli naš skupni trening.

 

Vsem razstavljavcem pa želimo mnogo lepih izkušenj, dobre predstavitve in odlične uvrstitve, predvsem pa da bomo skupaj preživeli nepozaben dan.

 

::: Galerijo iz vaje si lahko pogledate tukaj

 

 

Za komisijo za šolanje zapisala:

Suzana Puc

 

bottom of page