top of page

 

Naša Hanny in Blue sta na Svetovni razstavi psov vseh pasem dosegla odlične rezultate

Leipzig (D) je gostil od 9. do 12.11.2017 Svetovno razstavo psov in German Winner show. Na svetovno razstavo se je prijavilo 24.692 razstavljavcev, na German Winner 6423 razstavljavcev. Skupno se je torej v štirih dneh v 83 razstavnih krogih, ki so bili razporejeni v petih dvoranah, zvrstilo 31.115 psov iz 73 držav. Sodelovalo je 280 različnih pasem. Sodilo je 203 sodnikov iz 45 držav. Na razstavo je prišlo 90.000 obiskovalcev. Vse skupaj pa se je dogajalo na največjem in najbolj sodobnem sejmišču Evrope, v Leipzigu.

 

Hovawarti so  na tem svetovnem prvenstvu nastopali zadnji dan, v nedeljo, v dvorani številka 3. Sodil  jih je eden največjih strokovnjakov za pasmo, gospod Michael Kunze (D). Sojenje je potekalo  po strožjih kriterijih na svetovnem nivoju brez opisnih ocen, samo z rezultatom. Na razstavo se je prijavilo 102 psov v vseh 3 barvah in sicer Ukrajine, Rusije, Finske, Danske, Irske, Nizozemske, Francije, Belgije, Nemčije, Avstrije, Italije, Češke, Madžarske, Poljske in seveda Slovenije.

 

Veseli nas in ponosni smo, da je v tej številni in elitni druščini tudi Hovawart klub Slovenije imel svojega predstavnika in predstavnico med sodelujočimi, ki sta imela pogum udeležiti se svetovne razstave, za povrh pa sta dosegla res odlične rezultate. To sta bila:

samec

Blue Pinus Alpinia, lastnica Alenka Ravnik, razred odprti, ocena: Odlično

in

samica

Hanny Hovi-raj, lastnica in vzrediteljica Suzana Puc, razred vmesni, ocena: Odlično 1, CAC

 

Za osvojene rezultate jima v imenu Hovawart kluba Slovenije iskreno čestitamo! 

bottom of page