top of page

SEMINAR – HOVAWART DELOVNI PES!

 

 

V ta namen smo se srečali  v soboto, 9.10.2021 ob 11.00 uri na poligonu KD Barje.

 

Barbara Flisar, dolgoletna kinologinja nam je v teoriji in praksi na poučen, zanimiv in hudomušen način predstavila pasmo hovawart s strani inštruktorice. Inteligenten, vsestranski, lepi delovni pes, ki zahteva od inštruktorja izjemno raznolikost, vztrajnost, domiselnost in humor, da pride do zastavljenega cilja.

 

Na drugi strani vrvice pa potrebuje seveda odločnega, doslednega vodnika, ki se je pripravljen soočiti z vsemi skritimi izzivi, ki jih naš hovi  nosi v sebi.

 

Prepričana sem, da je tudi vsak lastnik  zase zaradi  predavanja  spoznal, s kakšno lahkoto te lahko prelisiči ta naš brihten, kosmati lepotec.  Toliko bolj zanimivo in razumljivo je bilo videti potem delo v praksi s strani predstavitvene skupine hovawartov s katerimi Barbara trenira.

 

Prikaz, kako se pes lahko pravilno ogreje, katere vaje so preko rednega večletnega, vztrajnega  dela spoznali na poti od BBH/VT do  IGP3 po principu »brez muje se še čevelj ne obuje«. 

 

Sledil je praktičen del. V ta namen smo se razdelili v dve skupini glede na starost psov in spoznali kako pomembna je vaja kontakt in pravilna igra. Seveda smo imeli tudi dovolj časa za druženje in vprašanja.

 

Ob koncu pa smo lahko svoje pse sproščali in preizkusili na številnih ovirah na poligonu. Kaj bi temu dodala kot to,  da se zahvaljujem vsem vzrediteljem, zainteresiranim lastnikom-vodnikom, ki ste s svojimi hoviji prišli in pokazali zanimanje.

 

Hvala Barbari Flisar za odlično izpeljavo seminarja. Hvala predstavitveni skupini za zanimiv prikaz, hovawart delovni pes.

Hvala Svenu, ki je poskrbel za dobrote z žara. Hvala za odlične sladke dobrote, ki ste jih za nas pripravili, hvala Asji za vse slikovne utrinke, da nam bodo lahko v trajen spomin. 

 

Skupaj smo preživeli lep in zanimiv dan, ki ga bomo v prihodnje, če bo dovolj zanimanja z veseljem nadgradili.

 

V imenu Komisije za šolanje, Suzana Puc

 

Galerija: https://www.zonerama.com/Hwks/Album/7757672

 

bottom of page