top of page

 

Ring trening

 

 

V nedeljo, 6.3.2016 smo se po dolgem času zopet srečali. Vsi, ki smo prišli smo skupaj preživeli prijetno popoldne v varnem zaledju. Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija  nam je zopet omogočilo, da smo kljub slabi vremenski napovedi lahko izpeljali letošnji prvi ring trening.  Iskrena hvala vodstvu  podjetja za posluh in naklonjenost ter naši Meti za pomoč in skrb.  Članice  Komisije za šolanje in  naše vodstvo v okviru Upravnega odbora Kluba za hovawarte HwKS  smo tako lahko poskrbeli zato, da smo vsem, ki so prišli in sodelovali, omogočili aktiven trening. Trudili smo se, da bi vam podali čim več koristnih informacij v teoriji in praksi s poudarkom predstavitve svojega psa v razstavnem krogu. Največji razlog za trening  je naša specialna razstava, ki jo bomo organizirali  3. aprila v okviru CAC Barje.

Zaradi velikega števila sodelujočih  smo vadili v dveh skupinah. Naša Eva Oven je vodila prvo skupino v kateri so vadili vsi, ki so želeli svoje znanje še dopolniti, nadgraditi,preveriti in dobiti še kakšen nasvet za čim boljšo predstavitev v razstavnem krogu. V pomoč ji je bila Tina Gabrijelčič.

V drugo skupino sva z Vesno Zaplotnik uvrstile udeležence treninga, ki še nimajo toliko izkušenj ali bi se celo  želeli prvič predstaviti v razstavnem krogu.

Vsi vaditeljice smo se trudile po svojih najboljših močeh in ob pogledu na številne nasmejane in zadovoljne obraze ob koncu treninga sem prepričana, da smo svoje delo tudi dobro opravile. Seveda nikoli ne moreš zadovoljiti vseh  pričakovanj in včasih moraš povedati tudi kaj, kar morda ni toliko prijetno ampak resnično in potrebno, da se pomaga, da se stvari izboljšajo ali da se velika pričakovanja spravi na pravo pot.

Ugotavljam, da so vsaka  takšna druženja  za vse nas samo koristna. Trening, medsebojni pogovori, izmenjava izkušenj, spoznati druge lastnike, navezati nove stike in srečati čim več različnih predstavnikov, to si želimo za vas.  Želimo, da spoštujemo drug, drugega, naši štirinožci so le živa bitja in vse ne more biti perfektno in samo v superlativih.  Vsak ima svojega kosmatega prijatelja najbolj rad in si zanj želi samo vse najboljše. Zato ga je treba spoštovati in sprejeti takšnega, kot je. Od nas pa je odvisno koliko časa smo pripravljeni vložiti v njegovo vzgojo in šolanje. Rezultat vedno bo, če se le bomo mi zanj trudili in si to tudi pristno želeli. Včasih se je potrebno zato tudi soočiti s stvarmi, ki niso prijetne in reči bobu-bob.  Da vam  bo vaša skupna prihodnost čim lepša in bosta oba lahko žela plodove uspeha svojega dela, pa včasih potrebujemo tudi kakšen namig, nasvet ali, da nam kdo nalije »čistega vina«.  Želimo, da si med seboj pomagamo.

Zato se nam – tudi tisti, ki še oklevate - pridružite, pridite med nas in  nam zaupajte svoje izkušnje, pričakovanja, želje ali težave. V družbi enakih je vedno lažje in bolj prijetno in s skupnimi močmi se da marsikaj rešiti ali postoriti. Naše poslanstvo -  imejte se v naši družbi lepo in naj bo koristno za vse nas. Zopet smo se imeli lepo in bilo je tudi koristno, o čemer priča tudi to, da smo se težko razšli. Vprašanj in odgovorov, kar ni hotelo biti konca. Saj-le  kdo ni željan dobre debate, da se malo pohvali ali malo izpove, saj ima vsak o svoji kosmati sreči tolikooo za povedati. Mi pa smo prepričani, da nujno potrebujemo še veliko informacij, napotkov, pomoči in tudi še kakšen trening.

Zato si že zdaj rezervirajte termin 19.3.2016 za nas. Naslednji trening bo na poligonu v Smledniku s pričetkom ob 14. uri. Več, bomo sporočili v kratkem. Vaša komisija za šolanje misli na vas. Da pa ne boste pozabili na nas in na tiste trenutke, ki so bili posebni, drugačni in so spodbudili marsikaj…………… si lahko »napašete« svoje oči ob noro dobrih posnetkih, ki nam jih vedno znova podari ter nas z njimi osreči -  naša nadarjena fotografinja Tea Pavišič. Hvala! Galerija bo objavljena kmalu!

  ---

Zapisala: Suzana Puc, vodja Komisije za šolanje

bottom of page