top of page

Prva klubska vaja...

 

 

...je za nami. Ker je prva, je najbrž ne bomo nikoli pozabili. Verjetno tudi zato, ker smo se zapletli v manjše organizacijske spodrsljaje (evidence in navodila). Menim, da sem za oboje odgovorna predvsem jaz in obžalujem, če se je kdo hudoval zaradi njih. Sicer pa je bil seznam udeležbe premišljeno sestavljen in razpored narejen z določenim namenom. Zagotovo z veliko odgovornostjo in v želji, da je vsak imel priložnost pridobiti znanje, ki je bilo ponujeno. Seveda nekateri splošno, drugi specifično in tretji detajlno.

 

Tako smo s sodelujočimi delovale tri.

Suzana Puc – inštruktorica za šolanje je prevzela temo »igra na pregledu značaja in naravnih zasnov«,

 

Bojana Razpotnik – sodnica za ocenjevanje zunanjosti je praktično predstavila, kaj se dogaja na pregledu/oceni zunanjosti ali na razstavi, v razstavnem ringu.

Sama sem prevzela manjšo skupino skoraj odraslih psov, ki se v letošnjem letu uspešno udeležujejo razstav. Skupaj s svojimi lastniki letos zelo pridno in atraktivno promovirajo našo pasmo na slovenskih razstavah. Da bi bili še bolj samozavesti in izkušeni, smo se lotili teme »gibanje«. Slednje je na vsakem presojanju zunanjosti psov eden od treh pomembnih delov pri končni oceni oz. razvrstitvi. Poleg zunanjosti in značaja.

Seveda smo vse tri skušale le ponazoriti, kaj je potrebno vedeti – znati – eventuelno prej povaditi, če se udeležimo katere od omenjenih prireditev. Sodelujočih psov nismo ocenjevale ali presojale.

 

Ker je delo potekalo v dveh oz. treh skupinah hkrati, ste prisotni imeli priložnost opazovati druge! Pravzaprav smo ravno to želele. Skozi dolgoletne izkušnje zelo dobro vemo, da se učimo tudi takrat, ko opazujemo druge. Imamo možnost videti pomanjkljivosti, ki jih moramo morda sami izboljšati...

Naš namig za naslednjo vajo je: pozorno opazujte tiste, ki so na vrsti pred vami in skušajte takrat ko čakate, pridobiti kakšno spoznanje, izkušnjo.

Vsekakor vam v imenu vseh, ki trenutno aktivno delamo za naš klub želimo, da pridobljeno znanje in izkušnje čimbolj spretno uporabite. Mnogi iz prve skupine bodo priložnost za to imeli že v soboto, saj se bodo udeležili Predstavitve potomstva (NZB) in Pregleda odraslih psov (ZTP) v Celovcu, v sosednji Avstriji.

Sicer pa je minulo nedeljo prvič zasedal tudi naš novo izvoljeni upravni odbor, ki je med drugim na svoji prvi seji imenoval našo – klubsko Komisijo za šolanje! Morda (še) ne veste vsi, ampak naš klub se lahko pohvali ne samo z 2 sodnicama, ampak celo s celo komisijo inštruktoric, ki imajo licenco Kinološke zveze Slovenije za šolanje osnovne vrste (kot se temu strokovno reče): Suzana, Lea, Tina, Eva in Vesna. Več o njih pa ob naslednji priložnosti.

Ne, v našem klubu se ni bati za znanje, saj smo nenazadnje lastniki »delovne pasme« !

Predsednik kluba Darko Vide in Kan pod Poncami

Hvala Irena Ažman, da si v imenu KD Domžale bila naša potrpežljiva gostiteljica in dobrodošli na naslednji klubski vaji, ki bo v organizaciji naše Komisije za šolanje!

Predvidene datume boste lahko kmalu prebrali na spletni strani.

 

Fotoalbum Prve klubske vaje

 

Suzana Puc, Bojana Razpotnik in Dušica Bučer

ter seveda naša nepogrešljiva fotografinja Tea Pavišič, ki nas je ves čas spremljala pri delu.

 

_____________________________________________________________________________________________

 

... vabilo na Prvo klubsko vajo (poročilo izvedene vaje si lahko preberete zgoraj)

 

Spoštovane članice in člani!

 

Vljudno vabljeni na naše naslednje srečanje, ki bo delovno obarvano: praktično bomo delovali v treh skupinah istočasno in sicer tako, da se bomo vsi zvrstili v  vsaki. S tem bomo prihranili na času in ga max izkoristili.

 

Dobimo se 19.10. v Domžalah, na poligonu KD Domžale ob 14.uri na naši Prvi klubski vaji Vadili oz. učili se bomo kako pravilno pokažemo zobovje našega psa (hkrati spoznali koliko in kakšne zobe ima naš pes), kako psa navadimo, da se pusti ne le pobožati, temveč predvsem preveriti posamezne dele telesa, kako psa najlažje in najboljše vodimo, kako z njim pravilno tečemo in kako se z njim poigramo – predvsem, ko moramo to pokazati pred sodnikom, ki preverja značaj našega psa.

 

In zakaj bi vam takšno praktično znanje koristilo – za kaj ga lahko uporabite:

  • Za vodenje vašega psa med množico ljudi

  • Za obisk pri veterinarju

  • Za uspešno udeležbo na preizkusu značaja

  • Za uspešno udeležbo na pasji razstavi

  • Preprosto vsak dan, ker boste s tem znanjem zagovoto poglobili odnos/navezanost z vašim hovawartom

 

Tokrat bomo vir znanja poiskali kar v svojih klubskih vrstah, med našimi inštruktoricami in sodnicami.

Vabljeni vsi, ki želite sodelovati – za člane kluba je udeležba brezplačna, delovno vzdušje bomo zaključili ob približno 17.uri.

S sabo obvezno prinesite priboljške za psa in njegovo najljubšo igračo!

 

bottom of page