top of page

Predstavitev discipline rally obedience

V nedeljo, 20. 5. ob 9. uri vas lepo vabimo, da se nam pridružite na poligonu KD Domžale, kjer nam bosta članici komisije za šolanje Hovawart kluba Slovenije, Tina Gabrijelčič in Eva Oven predstavili to zanimivo kinološko disciplino. Tina in Eva imata veliko izkušenj s tekmovanj v rally obediencu in obe sta tudi dolgoletni inštruktorici te discipline – vodji osnovne vrste RO in pripravnici za vodje šolanja RO.

V uvodnem delu boste izvedeli več o sami disciplini (od kod izvira, kakšna so pravila tega športa in v čem se rally obdeience razlikuje od klasične poslušnosti), sledil bo prikaz različnih vaj, spoznavanje ovir in predstavitev različnih  načinov učenja posameznih elementov. V praktičnem delu se boste tudi vi z vašimi psi preizkusili v učenju vaj in na koncu se boste lahko podali na pravo RO progo.

Rally obedience je primeren za pse vseh starosti in velikosti, važna je le volja do dela. Ne pozabite prinesti s seboj najljubše igračke vašega psa in priboljškov, ter seveda vode in posode za vodo. Prav bo prišel tudi kakšen zložljiv stol.

Z veseljem vas pričakujemo v čim večjem številu. Prijave sprejemamo do sobote, 19. 5.

članice komisije za šolanje HwKS

bottom of page