top of page

 

Prednovoletna večerja

3.12.  |  Restavracija Park

 

 

 

Kot se za pravi klub spodobi, smo organizirali pravo (in prvo) prednovoletno večerjo. Za lokacijo smo izbrali Domžale, saj je za vse člane približno enako daleč. Tako smo se v soboto, 3.12. ob 18. uri zbrali v lepi (in psom prijazni) restavraciji Park, kjer so nas sprejeli z veliko dobre volje in prijaznosti.

Zbralo se nas je približno trideset pasjih navdušencev, ki smo želeli poklepetati drug z drugim, izmenjati izkušnje, dogodivščine ali pridobiti koristne nasvete izkušenejših pasjih lastnikov. Vse to je seveda vedno dobrodošlo, teme za pogovor v takšni družbi pa, kot pričakovano, nikoli ne zmanjka.

Po protokolu smo začeli z nagovorom predsednika in prokuristke, ki sta v kratkem predstavila delo kluba tekom leta in nas seznanila z novico o lastni vzrejni komisiji. Tako se nam tudi leto 2017 obeta pestro leto, prvič bomo v okviru Hovawart kluba Slovenije izvedli preglede mladih psov in vzrejne preglede ter kot do sedaj organizirali klubsko in specialno razstavo. Tudi komisija za šolanje ima že kar nekaj dobrih zamisli in idej, ki bodo tako za nas lastnike, kot naše hovije, zelo zanimive. Vsekakor bo naslednje leto zelo pestro in srečanj oziroma aktivnosti ne bo manjkalo. Jaz že komaj čakam!

Ob dobri večerji smo klepetali o tem in onem… saj veste, debate med nami hovi-loverji nikoli ne zmanjka. Na večerji se nam je pridružila – nepričakovano, a zato toliko lepše – tudi naša najmlajša članica, hovawartka Riva, ki smo jo izmenično hodili čohat, božat, crkljat, ona pa je to potrpežljivo prenašala in veselo »migala« z repkom. Tudi fotografirali smo se z njo, le kdo ne bi bil očaran nad črnimi očki čisto črne Rive.

Za popestritev večera je poskrbela Suzana in nam pripravila zabavno igrico v kateri so sodelovali moški člani - Suzani pač ne moreš reči ne. Zagotovo so dali vse od sebe, a me smo se nasmejale do solz, ko so izvajali vaje za motoriko – saj to potrebujemo pri treningih psov, mar ne? Kasneje pa so nas navdušili še s petjem, uf… to so pravi skriti talenti :) 

Ker nam je šlo vse po sreči – no, tej sreči smo pač morali malo pomagati - smo se odločili, da je potrebno srečo tudi deliti. Naša večerja je bila zato tudi dobrodelno obarvana, saj smo se na idejo naših dveh članic pridružili projektu »Božiček za en dan«. Namen projekta je osrečiti otročke iz socialno ogroženih družin ter jim z darilcem polepšati praznične dni. S seznama smo izbrali dva otroka, in sicer 7-letno Sanjo in 8-letnega Benjamina. Skupaj smo zbrali 92,70€, celoten izkupiček pa je bil porabljen za nakup dveh daril, ki sta bili 6.12. že oddani na zbirno mesto v Novem mestu, od koder pot nadaljujeta do Sanje in Benjamina.  

No, kdor je mislil, da bo kmalu doma se je motil, zdržali smo skoraj do polnoči. Zadovoljni smo se odpravili domov, z obljubo, da se zopet kmalu srečamo. Naslednje leto večerjo brez dvoma ponovimo. Komur letos zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ni uspelo, je že sedaj lepo vabljen, da se nam pridruži – smeha, zabave in klepeta zagotovo ne bo manjkalo!

 

 

Alenka Ravnik in Tea Pavišič

.. 

 

 

 

bottom of page