top of page

 

Vzrejni pregled in skupščina Kluba za velike pasme in molose - SKVPM

Domžale, 23.3.2014

 

 

Na pusto, deževno nedeljo je bilo na poligonu in v prostorih Kinološkega društva Domžale zelo pestro. V dopoldanskem času je potekala prireditev strokovnega organa kluba – vzrejni pregled. Udeležili so se je tudi trije predstavniki naše pasme. Tako imamo dva nova vzrejna samca in eno vzrejno samico.

 

Vzrejno dovoljenje so pridobili:

 

Aaron vom Barogian Land, SLR Hw 000219 skoten 12.6.2010

Vzreditelj: Bojana in Igor Razpotnik,

Lastnik: Bojana Razpotnik in Silvia Sagmeister

 

 

Ares ex Horto Albo, SLR Hw 000226, skoten 11.9.2010

Vzreditelj Tanja Bele Pavišič,

Lastnik: Nenad Doležal

 

 

Leila SLR Hw000200, skotena 21.05.2009

Vzreditelj: Vida Dornik,

Lastnik: Gašper Bergelj

 

 

Popoldan pa je s pričetkom ob 15.uri zasedala redna letna skupščina SKVPM, ki se je je udeležilo nekaj predstavnikov Hovawart kluba Slovenije (Milan Ropret, Viktor Sagmeister, Tanja Čas, Bojana in Igor Razpotnik, Dušica in Dušan Bučer).

 

Predsednica SKVPM, ga. Alenka Černe, je povedala, da je dosedanja predsednica sekcije za hovawarte odsotna zaradi družinskih obveznosti in zato prosila Bojano, da prebere njeno poročilo o delu sekcije za lansko leto. Iz njega je bilo razvidno, da smo lastniki hovawartov bili vnovič najaktivnejši v klubu in da smo v lanskem letu svojo večletno željo - imeti svoj pasemski klub, postopoma pričeli udejanjati. Glede na to, da smo vodstvo SKVPM zaprosili za pomoč in podporo na naši poti, so prisotni člani kluba soglasno potrdili sklep o podpori na naši nadaljnji poti in nam zaželeli veliko uspeha. Zahvaljujemo se vodstvu Kluba za velike pasme in molose za korektnost in naklonjenost ter vsem prisotnim članom za soglasno podporo.

 

Zavedamo se odgovornosti, ki jo takšne odločitve prinašajo in se bomo trudili, da upravičimo zaupanje. Naš klub – Hovawart klub Slovenije, ali krajše HwKS je medtem številčno postal skoraj enakovreden našemu dosedanjemu klubu: včlanjenih nas je 97. Hvala tudi vsem lastnikom hovawartov za podporo in zaupanje – brez tega zagotovo ne bi zmogli.

 

Ob tej priložnosti vas želimo opozoriti, spoštovane članice in člani, da si rezervirate sobotno popoldne – 10.5.2014 – to je datum, ko bomo imeli našo prvo Volilno skupščino. Skušali bomo združiti prijetno s koristnim in pripraviti tudi spremljevalni program za vse, ki se boste naše skupščine udeležili v družbi svojih hovawartov. A o tem vas bomo natančnejše kmalu obvestili v vabilu, ki ga boste prejeli po pošti.

 

 

Ustanovitelji HwKS:

Suzana in Andrej Puc, Tanja in Dani Čas, Vesna Zaplotnik, Tanja Bele Pavišič, Tea Pavišič, Bojana in Igor Razpotnik, Dušan in Dušica Bučer.

 

bottom of page