top of page

 

Klubska razstava hovawartov v Švici

 

 

 

V nedeljo 24.08.2014 je v mestu Aarau v Švici potekala klubska razstava švicarskega kluba hovawartov. Skupno je bilo predstavljenih 116 hovawartov.  Na razstavi so sodili trije priznani specialisti za hovawarte. Gospod  Raymond Soulat iz Francije je sodil psom in psičkam v razredu mladih in veteranov, gospa Kirsten Wesche iz Nemčije je sodila samice, samce pa je sodila gospa Sabine Kerschner iz Avstrije. Čast izbrati najlepšega psa razstave je pripadla gospodu Raymondu Soulatu.

 

Klubske razstave se je udeležil tudi Matjaž Koželj s svojim psom Thorom. Nastopila sta v razredu delovnih psov in osvojila naslednje  rezultate:  odlično 1, CAC, Klubski prvak 2014 in BOB.

 

Sodnica Kerschnerjeva ni poznala »milosti« in od nastopajočih zahtevala lepo predstavitev z ogromno teka.

V popoldanskem času je potekal izbor najlepšega samca in samice. Tudi v tem izboru je bilo potrebno pokazati vse veščine razstavljanja vključno z fizično pripravljenostjo psa in vodnika. Po dolgotrajnem izboru, z ogromno hoje in teka v ringu je padla odločitev: Thor je izbran za najlepšega samca razstave.

Na koncu razstave je sledil še izbor najlepšega psa razstave. Ker je čast določiti najlepšega psa razstave pripadla francoskemu sodniku Raymondu Soulatu, je le ta najprej opravil temeljit pregled obeh kandidatov za laskavi naslov BOB. Tudi v finalnem izboru ni manjkalo teka in hoje.  Thor je odlično opravil svojo nalogo in si priboril laskavi naslov najlepšega psa razstave.

 

Besedilo in slike: Matjaž Koželj

 

bottom of page