Tradicionalni hovawart piknik, Velenje 29. 9. 2018

 

 

Zadnjo septembrsko soboto smo se člani Hovawart kluba srečali na poligonu KD Velenje,  ki ima res idilično lokacijo tik ob Velenjskem jezeru. Prišli z namenom, da se družimo in skupaj preživimo lep dan v družbi naših psov. Letošnja gostitelja, Suzana in Andrej Puc sta se z organizacijo piknika res potrudila in pripravila pester in zanimiv program ter odlično pogostitev. Tudi vreme nam je šlo na roko z ravno pravimi temperaturami.

Po sprejemu in dobrodošlici smo se udeleženci piknika predstavili, poklepetali in izmenjali novice o naših hovijih. Sledile so prve družabne igre v režiji Suzane, kjer smo se vodniki s psi pomerili v spretnosti na poligonu in kmalu po tem je bil že čas, da se prvič okrepčamo z odličnim golažem.

S svojim obiskom nas je razveselila celo Pika Nogavička, glavna zvezda bližnjega Pikinega festivala v Velenju.

Po kosilu smo se odpravili na pohod do Družmirskega jezera, ki spada v skupino Šaleških jezer. Ime je dobilo po bližnjem naselju Družmirje, katerega okolica se je zaradi pridobivanja premoga v Velenjskem premogovniku napolnila z vodo. Ena od kotanj v jezeru meri v globino kar 87 metrov in tako to jezero velja za eno najglobljih v Sloveniji.

 

Ustavili smo se ob mogočnih deponijah premoga, kjer nam je Matjaž povedal veliko zanimivega o Velenjskem rudniku in življenju  rudarjev skozi zgodovino.

Na račun so prišli tudi naši hoviji, ki so si v jezeru privoščili kopel. Mi pa smo občudovali spreminjajočo se naravo v okolici jezera in labode, ki so nas zvedavo opazovali.

Prijetno je pihljalo, tako da so se psi na poti nazaj posušili in že je bil čas za dobrote z žara in nadaljevanje programa, za katerega je poskrbela Suzana. S psi smo se pomerili v spretnostnih igrah  – najbolj spreten par, najbolj navezan par, zabavna poslušnost, mini agility parkur in se ob tem prijetno razvedrili, prešerno nasmejali in tudi kaj novega naučili.

Posebna pohvala in priznanje gre letos našim šestim hovi veteranom, ki so sodelovali pri vseh igrah in pokazali, da so v odlični formi. Najstarejša psička na pikniku je bila Isa Časova, ki je pri častitljivih 14 letih še vedno poskočna in v dobri kondiciji.

Razšli smo se pred temo in dan je minil kot bi švignil.. vedno je tako, ko je družba prava.

Zahvale gredo najprej našima gostiteljema Suzani in Andreju, naši skrbni blagajničarki Tanji in vsem, ki so kakorkoli prispevali k temu, da je piknik uspel: s peko peciva, s prispevki za bogat srečelov in predvsem z dobro voljo, ki je bila rdeča nit našega piknika v deželi knapov.

Imeli smo se super!

Le kam nas bo pot zanesla naslednje leto?

za HwKS

Tina Gabrijelčič

"Enkrat hovawart,                                  vedno hovawart."

© 2014 - 2020 Hovawart Klub Slovenije - HwKS | Vse pravice pridržane