top of page

 

Poročilo: Igra s psom 12.4.2014

 

 

12.4.2014 smo v sodelovanju z Davidom Pogačnikom iz podjetja Alfakan pripravili delavno srečanje, ki je potekalo na poligonu KD Domžale. Udeležilo se ga je 20 članov Hovawart kluba Slovenije s svojimi psi.

 

David Pogačnik je v prvem delu najprej predstavil pomen pravilne igre s psom, opozoril na pogoste napake, ki jih delamo lastniki in izpostavil prednosti, ki jih pridobimo s pravilno igro. S pomočjo svojih psov je predstavil različne tehnike igre in tako udeležencem praktično prikazal, kako lahko sami naučijo svoje pse določenega želenega vedenja. V drugem delu so lastniki imeli možnost, da se s svojimi psi preizkusijo v igri. S pomočjo Davidovih nasvetov so pridobili znanje, kako lahko še dodatno izboljšajo svoje metode igre.

 

Z obiskom sta nas zelo razveselila tudi Isa Časova (10 let) in Baron od Belega Kamna (12 let)

Delo smo zaključili z vprašanji o vzgoji in odpravljanjem neželenega vedenja naših psov. Domov smo odšli z veliko idejami in novega znanja, ki nam bodo pomagali in vsak posameznik bo tako lažje utrjeval odnos s svojim psom. Hkrati nam je to srečanje potrdilo, da so lastniki hovawartov željni novega znanja in izkušenj, kar nam je vsekakor v spodbudo za organizacijo novega delavnega srečanja.

 

Na seminarju smo lahko videli vse tri barvne različice hovawartov - črna, zlatorumena in črnorjava

Društvu KD Domžale in naši članici Lei Homar za zahvaljujemo za uporabo poligona, Davidu Pogačniku iz Alfakan-a pa iskrena hvala za njegove strokovne nasvete in prijazno pomoč, ki jo je nudil udeleženim članom Hovawart kluba Slovenije. Seveda brez Vesne Zaplotnik – naše vzrediteljice, ki je omogočila naše prvo izobraževanje, tudi ne bi šlo. V imenu vseh se Vesni iz psarne Pinus Alpinia iskreno zahvaljujemo!

In ob koncu, smo tu še vsi tisti, ki smo trenutno vodilo našega kluba – za vas smo na prizorišče prišli pred vami in odšli zadnji. In med nami naj posebej izpostavimo in se zahvalimo še eni izmed naših vzrediteljic - Tei Pavišič za izreden fotografski popis našega prvega izobraževanja.

 

Ker je nastalo veliko fotografij, si galerijo lahko ogledate tukaj:  FOTOGALERIJA SEMINARJA

 

 

Vaši ustanovitelji Hovawart kluba Slovenije

 

bottom of page