top of page

 

Tradicionalni hovawart piknik

 

 

Letošnji tradicionali hovi piknik je zopet odlično  uspel. Seveda - saj smo imeli tudi tokrat odlične gostitelje. Letos so prevzeli lento naši Dolenjci in nas povabili v domače kraje. Naš cilj so bili Gorjanci, natančneje Vahta (Vinja vas 41, 8000 Novo mesto), najbolj znano in obiskano dolenjsko pogorje, ki se nad Krško dolino dviguje do Trdinovega vrha (1178).

Lokacija piknik prostora je bila zares odlična. Veliki travniki v bližini gozdov, prijetna koča, zunaj koče ogromno prostora. Asfaltirano igrišče, travniki... skratka prava idila za pasjo in človeško druščino. Še namig za vse pasje avtodomarje – tu ste dobrodošli. Odlično izhodišče za izlete v naravo in kakšen podvig do  koče na Gospodično, na Trdinov vrh ali počitniški dom pri Miklavžu (964 m).

Organizatorji Tanja in Tea Pavišič z družinami in sorodniki so nas gostoljubno pričakali ob sladki belokrajnski pogači, slanih ter tekočih vitaminih in torti. Imeli smo namreč kar dva slavljenca - našo diplomantko Teo in mladeniča Aleksa, ki je praznoval osebni praznik.  Morda smo bili tudi zato  po nekaj deževnih dnevih nagrajeni z žarki sonca, ki so pričarali dodatno veselje in ugodje med nas.

Veselje pa je bilo toliko večje, da naše organizatorje niste pustili dolgo čakati. Toliko truda in dela so vložili, da bi vsem nam ustregli. Naša edina naloga pa je bila, da se pripeljemo in sodelujemo. To smo tudi storili. Zbrali smo se ljubitelji pasme, lastniki  v spremstvu svojih lepotcev. Hovi druščina je  štela 76  ljudi  in  38 psov. Tokrat smo bili najštevilčnejši. Spremljali so nas pasemski  predstavniki  v starosti od 14 let do najmlajšega komaj 3 mesece starega hovija. Črni z ožigi, zlatorumeni in še dve črni prdstavnici. Tanja in Tea pa sta tako skrbno poskrbeli za  označevanje poti do piknik prostora, da sta nas prišla pozdravit tudi nemški par v spremstvu svojega hovi plemenjaka. Vsa navdušena nad nami sta se želela tudi malo podružiti, preden sta nadaljevala svojo pot, in mi smo jih seveda z veseljem sprejeli med nas.  

Ob prihodu naši lastniki tudi niso pozabili na domače dobrote, ki smo jih lahko z veseljem skupaj  degustirali,  in na dobitke za tradicionalni srečelov. Ob tej priliki se HwKS zahvaljuje vsem, ki ste pri tem sodelovali.  Seveda tudi nismo  pozabili na promocijske izdelke. Hvala za nakup, saj prav z nakupom kakšnega izdelka tudi pripomorete uspešnemu delovanju in pripadnosti kluba.

 

Preden so organizatorji  otvorili piknik in zakurili veliki žar, na kateremu so se pripravljale same dobrote, je sledil pozdrav in predstavitev programa s strani naše prokuristke Bojane Razpotnik ter organizatork duo Pavišič.

Kot je že v navadi brez pohoda ne gre. Tanja Bele Pavišič je poskrbela za pohod po gorjanških poteh v okolici Vahte. Bojana se je posvetila organizaciji NZB-ja. V ta namen so se štirje hoviji  odlično predstavili in v čaru mladosti pričarali na marsikaterem obrazu prisrčen nasmeh. Potem pa smo se zbrali popotniki iz pohoda in pasja mladina, da smo lastniki psov lahko uživali ob dobrotah z žara in klepetu.  Vendar brez kratkih pavz ne gre. Za kakšen vmesni vložek je potrebno potrpet. Tako so se tokrat izkazali naši moški hvala za fitnes program.

Sledil je tudi ring trening, ki smo ga zaradi velikega števila psov razdelili v dve skupini. Ta mladi so vadili pri Suzani, vsi ostali pri Bojani. Veseli smo bili nad podmladkom, ki  se je prišel pokazati v lepem številu. Tu gre delit vso pohvalo vzrediteljici Andreji za motivacijo svojih lastnikov, ki so se zelo številčno udeležili in prvič sodelovali na skupnem hovi pikniku. Prav tako si zaslužijo pohvalo vsi ostali vzreditelji, ki iz leta v leto motivirajo svoje lastnike k sodelovanju. Hvala tudi našim sosedom, ki so prišli iz Hrvaške . Brez druženja, menjave izkušenj, spoznavanja drug drugega, krepitev vezi in zabave ne bi bil piknik to kar je. Namreč odlična priložnost za druženje naših hovi lastnikov in njihovih pasjih lepotcev. Naša Tea pa je tisti vezni člen, ki kroji zgodovino našega HwKS v trenutku in času zajame življenje in razpoloženje v svoj objektiv in pričara fotografijo za srčni odziv in spomin. Galerijo najdete TUKAJ -> FOTOGALERIJA PIKNIK

Zato je tudi letošnji hovi piknik odlično uspel. Odlični organizatorji Tanja in Tea Pavišič z Andrejo Zaletelj. Za hrano je poskrbel njihov prijatelj Gorazd z ženo Branko in hčerko Alenko. Traso za pohod je označil Roman Zaletelj - v imenu HwKS hvala, da ste nas povabili in odlično gostili. Spoznali smo novi biser – “Bok” Dolenjska.

Tradicija hovi piknika zajema vse našteto in ohranjanje tradicije, da organizacijo piknika prevzame vsako leto nekdo izmed naših članov in se tako selimo širom Slovenije. Letos nas je pot odnesla  tja, kjer je cviček doma,  v naslednjem letu pa nas bo tja, kjer so knapi doma.

Za HwKS zapisala

Suzana Puc

bottom of page