top of page

 

Tradicionalni hovi piknik, 24.9.2016

 

 

 

Mnogi  člani Hovawart kluba Slovenije smo se tudi letos odzvali povabilu, da bi podprli naše letošnje gostitelje in uživali v družbi enakih – hovi ljudi. Organizacijo letošnjega piknika je  z veliko vnemo prevzela Alenka Ravnik s svojimi družinskimi člani.

Tako smo se v soboto, 24.9.2016, odpravili v Bohinjsko Belo.  Prišli smo v velikem številu in mnogi izmed udeležencev so  prispevali domače dobrote v obliki okusnega peciva  in številne nagrade za srečelov. Ob tej priliki se HwKS zahvaljuje vsem, ki ste pri tem sodelovali.  Iskrena hvala, da ste podprli naš klubski srečelov in kupili klubske izdelke: kape, majice in jopice. Prav z nakupom promocijskega  izdelka namreč pripomorete tudi k  uspešnemu delovanju kluba.

Ob prihodu na naš piknik »plac« smo bili  izjemno pozitivno presenečeni, saj nas je čakala prijetna dobrodošlica  v obliki kanapejev. Domači namaz iz postrvi  in domača zaseka ter domača kapljica. Naši organizatorji  pa so nas tudi   nagradili   z izborom odlične lokacije ob Savi Bohinjki. Znašli smo se sredi neokrnjene narave  s pogledom na Pokljuko. V daljavi smo lahko zaznali tudi Julijske in  Kamniško-Savinjske Alpe. Torej, gora v bližnji in daljni okolici je bilo na pretek. Pričakovale so nas prav tako številne sprehajalne poti, ki so potekale in vodile do našega slovenskega bisera Bleda. Okolica s svojimi vrhovi pa  je predstavljala izziv tudi tistim malo bolj aktivnim med nami. Dva korenjaka izmed nas sta  se kar s kolesi  podala v višave. Skratka, v vseh pogledih je bilo poskrbljeno za vse nas.

Na letošnjem pikniku je naša hovi druščina štela preko 60 vodnikov in 31 hovijev različnih starosti. Za nekatere so postale izziv kar bližnje poti, ki so jih lastniki izbrali primerno starosti svojega psa. Drugi so se odločili za pohod v lastni režiji. Med nami so bili tudi takšni, ki so se želeli samo družiti in so se zapletli v ta pravo hovi debato in  pozabili na pohod.  Večina lastnikov z odraslimi psi pa  je odšla z  Alenko, ki nas je  vodila na dvourni podhod do Bleda. Med potjo so naši psi uživali, postanke  pa so  izkoristili za  plavanje v  Savi Bohinjki in  Blejskem jezeru. Za številne turiste so bili naši hoviji  dodatna  popestritev dneva in tudi kakšna fotka ali samo  debata je padla na ta račun.

Prijetno utrujeni a zadovoljni smo ob vrnitvi s pohoda uživali ob okusnih jedeh z žara. Bogate porcije so čakale na nas in ostalo je tudi za repete. Ampak,  zmagale so potočne postrvi izpod peke gospodarja Tomaža. Ti so bile prava slast za naše borbončice. Tudi druga hrana nas ni pustila ravnodušne.

Ob druženju pa se v okviru našega HwKS  trudimo združiti prijetno s koristnim. Tako smo storili tudi tokrat. Sodnica Bojana je poskrbela zato, da so bili naši psi zmerjeni po višini in dolžini, da so pokazali svoje zobe in bili telesno pregledani.  Ob pomoči Suzane pa je sledil še  trening za tek in hojo v razstavnem krogu. Skratka zopet smo se imeli lepo in se hkrati naučili kaj novega.

Srečanja lastnikov psov s psi pasme hovawart so med nami zelo priljubljena. Zavedamo se, da tudi  zaradi navdušencev in bodočih novih lastnikov naše pasme.  Ob letošnjem pikniku so se tako zopet spletle tudi nove in okrepile mnoge stare vezi, saj druženja nikoli ni dovolj. Izmenjava mnenj, izkušen,j nešteto pogovorov na račun naših pasjih prijateljev so vedno zaželena v obilju in jih ni nikoli preveč.  Zato se ob takšnih srečanjih tudi težko razidemo. Sproščen, vesel, prijeten dan se je končal za nekatere prej, za druge pozneje in za nekatere šele naslednji dan.

Naši letošnji organizatorji so z veliko vnemo opravili odlično delo. Prijetno nam je bilo v vaši družbi. Alenka, Tomaž, Nejc in Jure »kapo dol«!  V imenu našega HwKS, hvala  za  angažma in čestitke za odlično izpeljavo piknika. Hvala,  da ste bili pripravljeni prevzeti organizacijo za skupni tradicionalni hovi piknik. Za zaključek pa še skriti namig. Vsi tisti, ki bi se želeli tudi kdaj potepati po Bohinjski Beli ali njeni čudoviti okolici in iščete primerno prenočišče:  http://www.penzion-bevc.si/ - psi dovoljeni in dobrodošli!

Ob koncu  pogumni naprej. V kolikor bi kdo imel željo ter bil pripravljen prevzeti organizacijo našega tradicionalnega hovi piknika za leto 2017 -  naj se javi na mail.  ​

Hvala članom kluba za poslane fotografije!

 

V imenu HwKS zapisala: Suzana Puc

bottom of page