top of page

Tradicionalni hovawart piknik, Velenje 3.9.

 

 

Vsako leto člani kluba in ljubitelji pasme hovawart še posebej težko pričakujemo sedaj že tradicionalno druženje ob pikniku. Letošnjo organizacijo so prevzeli Sašo, Karmen in Živa Zupanc ter Andrej in Suzana Puc.  Povabili so nas na Štajersko, natančneje v Velenje. Gostili so nas na odlični lokaciji, tik ob Velenjskem jezeru na poligonu Kinološkega društva Velenje.

stevilka 1.JPG
stevilka 2.JPG

Okrog desetih dopoldne se nas je zbralo kar 64 lastnikov s spremljevalci ter 34 psov. Da je bil dan še bolj popoln, nas je pričakalo sončno vreme, z vetrom v laseh in optimalnimi, pozno poletnimi temperaturami.

Po veselem snidenju pri polni mizi domačih peciv in tekočih vitaminov so nas gostitelji in predsednica kluba, ga. Bojana Razpotnik, prijazno pozdravili in predstavili program. Najpomembnejši napotek je bil, da se moramo vsi med sabo spoznati. Še preden smo pričeli s programom, smo se okrepčali s slastnim golažem.

.

slika 3.JPG
slika 4.JPG

Potem so nas gostitelji vodili na sprehod ob Velenjskem jezeru, saj ima obiskovalec tukaj veliko za videti: ogledali smo si nov kamp, urejene kolesarske in sprehajalne poti...čista jezerska voda in fascinantni koncertni prostor Vista pa sta nam ponujala veliko priložnosti za lepe fotografije.

slika5.jpg
slika6.JPG
slika 7.JPG
305613923_2032447313603975_8901253306888314558_n.jpg

Med sprehodom nas je Andrej seznanil z  obilo informacij glede zgodovine teh krajev, nastanka jezer, kopanja lignita, življenja rudarjev, pogrezanja krajev... vsi, mali in veliki, smo z velikim zanimanjem poslušali, saj je prava zakladnica znanja! Za piko na i pa so se naši hoviji plavalci, lahko osvežili v čisti in prijetni vodi vzdolž prostorne plaže Družmirskega jezera.

.

slika 8.JPG

Ko smo se vsi vrnili iz sprehoda, smo se zbrali na poligonu društva KD Velenje, kjer nas je pričakala prava žar gostija. S polnimi želodci se je srečanje nadaljevalo v res sproščenem in zabavnem vzdušju, za katerega so poskrbeli gostoljubni gostitelji.

slika9.jpg

Na poligonu je bil že pripravljen teren za igre, ki se jih vsi zelo radi udeležimo, malo za hec in malo za res, zabava je pa zagotovljena za vse! Suzana nam je v ta namen pripravili igre za izbor: najbolj spreten par, najhitrejši pes in najlepši pes.

slika10.jpg
slika11.jpg
slika 14.jpg
slika 12.jpg

V igri najbolj spretni par sta vodnik in pes  najprej tekla hitrostni poligon z ovirami, najhitrejši pa so dobili še enako nalogo, obenem pa so morali na žlici nositi jajce. Za finale pa sta najboljša para poleg nošenja jajca morala še vzvratno premagati vse ovire. Zmagal je Kai z vodnikom Izidorjem.

slika 15.JPG
slika 16.jpg

Potem je sledila hitrostna dirka, kjer je štoparica pokazala zmago na Thoro in vodnico Andrejo.

slika 18.JPG
slika 19.jpg

Sledilo je še izbiranje dveh razstavnih sodnikov, ki ju je izžrebala Karmen kar med lastniki. V čevlje sodnika sta tako stopila Goran, ki je sodil samčke in izbral lepotca Kaia ter Franci, ki je izbral najlepšo samico Fianno. Ker se sodnika nista mogla odločiti za končnega zmagovalca sta jima na pomoč skočila še organizatorja Sašo in Suzana in končna zmagovalka je postala Fianna.

slika 20.jpg
DSC_0177 (1).jpg

Da bomo te lepe trenutke lahko še velikokrat podoživeli, jih je naša članica Asja Ambrožič shranila v škatlico in jih več kot dobrodušno z nami delila.

Po končanih igrah je sledil še bogat srečelov. Vzporedno ob srečelovu pa še licitacija skrite nagrade, ki sta jo vodila Sašo in Suzana. Zabava je bila na višku, ko je družina Kavaš izlicitirala svojo skrito nagrado in jo razkrila vsem obiskovalcem. Prejela sta  ponev za pečenje palačink z vsemi pripomočki za peko in številnimi recepti ter dodatno obvezo, da se  povabi organizatorje na prvo peko palačink.

Odličnemu razpoloženju so vsekakor pripomogle tudi lepe nagrade na srečelovu, ki so bile res številčne in bogate, za kar se zahvaljujemo vsem, ki ste jih podarili in pripomogli, da je naš skupni srečelov v dobrobit našega HwKS odlično uspel.

Iz nepozabnega druženja z našim hovawartom in prijatelji, ki nas druži ta enkratna pasma, smo se proti večeru prijetno utrujeni razhajali z željo, da se kmalu spet snidemo.

sllika 21.JPG
slika 22.JPG

Še enkrat hvala družini Zupanc in Puc, za brezhibno organizacijo in srčno gostoljubje ter vsem, ki ste prispevali pecivo, nagrade, fotografije, dobro voljo in ste se našega piknika udeležili.

Se vidimo spet prihodnje leto!

Jana

Foto album: eu.zonerama.com/Hwks/Album/8930177

bottom of page