top of page

 

Tradicionalni klubski hovi piknik

 

V soboto, 14. 9. 2019, je bil izveden tradicionalni piknik, na katerega so bili vabljeni vsi člani Hovawart kluba Slovenije. To sta nam omogočila naša letošnja organizatorja piknika, dolgoletna člana našega kluba Gorazd in Irena Mihevc, ki sta naše skupno druženje s pogostitvijo odlično izpeljala, pri čemer sta jima požrtvovalno pomagala hči Kaja, zet Gregor in vnukinja Gala.

1.jpg
2.jpg

Letos je piknik potekal na lokaciji in v prostorih Kinološkega društva Zagorje ob Savi. V veselje nam je bilo, da smo tokrat spoznali domači kraj nekdanjega predsednika Republike Slovenije, dr. Janeza Drnovška, in počaščeni smo bili, da smo dan preživeli na poligonu, kamor je rad zahajal s svojim psom.

3.jpg
DSC_0311_1.JPG

Člani kluba smo zelo ponosni na dejstvo, da se vsako leto loti organizacije dogodka eden od članov HwKS. Irena in Gorazd prihajata iz Zagorja, kjer ima njuno Kinološko društvo Zagorje ob Savi bogato kinološko zgodovino, velik lasten poligon, večnamensko zgradbo (več prostorov, kuhinja, tuš, toaleta) in veliko teraso. Vse to je možno tudi najeti za privatna srečanja.  

4.jpg
DSC_0608.JPG

Zbirati smo se začeli ob 10. uri dopoldan, pričakali pa so nas pijača dobrodošlice, kanapeji in domače pecivo, kar je pripravila Irena. Prihodi udeležencev so bili različni, saj jo je marsikomu zagodla moderna navigacija, ki slabo vodi po Sloveniji. Strinjali smo se, da je najbolje vtipkati koordinate in gledati okoli sebe in se na ta račun veliko nasmejali. Gostitelj Gorazd je pripravil lep pozdravni nagovor in ga zanimivo interpretiral. Nato smo se spustili v sproščen klepet, ki je vedno znova posebno doživetje. Kako mala je Slovenija, ko se na pikniku srečajo bivši sošolci, domačini, današnji sošolci …

5.jpg
7.jpg

V nadaljevanju je naše želodce napolnil odličen golaž, zraven pa smo prigriznili domač kruh, spečen posebej za nas. Dobro okrepčani smo se odpravili na štiri kilometre dolg pohod, primeren za večino psov in lastnikov. Med nami je bil tudi veteran Balu, star skoraj 13 let, ki je po sprehodu potreboval ohladitev in se je z veseljem okopal v bližnjem potoku.

6.jpg

Po vrnitvi so se na poligonu začele razne športno zabavne igre s psi, ki jih je skrbno pripravila in zelo motivacijsko vodila Suzana Puc. Zanimivo je bilo videti tudi mladino (otroke lastnikov psov), ki doma morda s hoviji ne delajo veliko, jim je pa bilo ta dan zabavno in napeto sodelovati v igrah poslušnosti ter v mini agility parkurjih (palisada, most, guga, tuneli). Zdrava tekmovalnost se je šaljivo pokazala tudi pri nekoliko starejših tekmovalcih, ko smo poslušali rezultate, koliko časa je kdo porabil za neko nalogo. Vsi smo navijali za vse in prav je tako.

8.jpg
9.jpg

Lepo je bilo videti »podmladek« našega kluba, saj so se med seboj družili, klepetali, igrali razne družabne igre in se imeli prav lepo.

10_edited.jpg
DSC_0831.JPG

Proti popoldnevu se je na pikniku oglasil tudi predsednik KD Zagorje Alojzij Klančišar, nas prisrčno pozdravil, na kratko opisal zgodovino KD in nam predstavil ambiciozne načrte za prihodnost.

11.jpg

Okoli 16. ure smo dobili postreženo okusno meso z žara. Gostiteljica Irena nam je neumorno skrbno stregla, pa tudi kava je prijetno zadišala večkrat v tem dnevu. Vreme je bilo ta dan optimalno za piknik in tako smo se sproščeno družili do poznega večera. Kadar je družba prijetna in ljudje veseli ter odprti, čas zelo hitro mine in tako je bilo tudi to soboto, saj so gostitelji kar žareli od pozitivne energije in veselja.

12.jpg
13.jpg

Ob koncu bi se zato še enkrat iskreno zahvalila organizatorjem piknika za njihovo veliko gostoljubje. Hvala gostiteljema Gorazdu in Ireni Mihevc za ves trud  in da so nam omogočili, da smo se lahko vsi skupaj družili in skupaj preživeli odličen dan. Hvala vsem udeležencem tokratnega piknika, ki so s svojo prisotnostjo in pozitivnostjo sooblikovali druženje ter tudi izkazali pripadnost klubu, ob tem pa je treba izpostaviti skrbno blagajničarko Tanjo Čas, ki je skrbela za finance, srečelov in prodajo klubskih artikov, Suzano Puc za bujno domišljijo in energijo pri pripravljanju in izvedbi raznih aktivnosti na poligonu ter Asjo Ambrožič za čudovite fotografije. Hvala tudi vsem, ki so prinesli domače pecivo in prispevali dobitke za srečelov.

14.jpg
15.jpg

Veselimo se že druženja prihodnje leto in si želimo, da bi nas bilo še več, saj so takšna srečanja odlična priložnost za nova poznanstva, izmenjavo izkušenj, odklop od vsakdanjih skrbi. Skratka zopet je bilo v naši hovi družbi odlično vzdušje in zelo lepo. 

Vsem, ki se letošnjega piknika niso mogli udeležiti pa pošiljamo lepe pozdrave in jih že sedaj vljudno vabimo, da se nam pridružijo naslednje leto.

GALERIJA

 

 

Za HwKS

Tanja Vidmar

16.jpg
bottom of page