top of page

 

HwKS ima svojo vzrejno komisijo

 

 

 

Dragi naši člani,

 

z velikim veseljem vam sporočamo, da smo zopet uspeli stopiti še en velik korak dalje na naši začrtani poti: dobili smo lastno Vzrejno komisijo za hovawarte!

 

Kot vsi prav dobro vemo, smo šli v ustanovitev lastnega kluba predvsem zato, ker smo želeli imeti svojo vzrejno komisijo, ki bo lahko opravljala vzrejni pregled (vključno s pregledom potomstva) po novem Vzrejnem pravilniku HwKS in po smernicah matičnega kluba pasme hovawart.

 

Predlog za nove člane vzrejne komisije za hovawarte, ki smo jo oblikovali po tehtnem premisleku, je sestavljen iz priznanih mednarodnih sodnikov, ki našo pasmo odlično poznajo in ki so nam od začetka ustanavljanja kluba stali ob strani. Med njimi je seveda tudi naša članica, mednarodna sodnica in vzrediteljica Bojana Razpotnik, ki sodi tudi v tujini na specialnih in klubskih razstavah pod okriljem IHF (International Hovawart Federation).

 

Delni zbor sodnikov za hovawarte je torej na svojem zasedanju dne 9.11.2016, sprejel in potrdil predlog našega kluba za člane naše vzrejne komisije v sestavi:

  • G. Miroslav Zidar (tudi sodnik za delo)

  • G. Štefan Šinko

  • Ga. Alenka Černe

  • Ga. Željka Fon Zidar

  • Ga. Bojana Razpotnik

 

Vsem članom Vzrejne komisije za hovawarte iskreno čestitamo in jim želimo složno in uspešno delo!

 

UO HwKS

 

 

bottom of page