top of page

 

Eddi-Thor Hovi-raj

 

 

8.5.2010 - 20.1.2016

 

 

Bil je družinski pes, razstavni lepotec, športni pes, odličen plemenjak in najbolj uspešen slovenski hovawart doslej. Pes z velikim potencialom. Življenje ga je združilo z lastnikom, ki je znal in bil voljan podpreti njegove velike zmožnosti. Hovawart, ki je slišal na ime Thor.  Lepotec z odličnim značajem, deloven,  trmast, samosvoj, poseben na svoj edinstven simpatičen način in skoraj takšen, kot njegov lastnik! Bila je velika sreča na obeh straneh vrvice. Odličen predstavnik, ki že in še bo krasil ter pisal zgodovino hovawartov tako v Sloveniji, kot tudi zunaj njenih meja.

Včasih nerazumljive so poti, ki jih piše življenje. Usoda ga je vzela v sredo, 20.1.2016, ko mu je zaradi  prometne nesreče ugasnilo srce. Ampak mi ga bomo ohranili v trajnem spominu kot lepotca, ki je blestel v razstavnem krogu in velikokrat pustil za sabo številno konkurenco. Njegov vodnik Matjaž ga je pokazal sodniškim očem kar 42-krat.  34-krat je zasedel prvo mesto, 7-krat drugo in 1-krat četrto mesto, ob tem je bil  19-krat najlepši hovawart razstave. Njegove številne titule in zmage se bodo težko ponovile. Poleg številnih prvaštev in klubskih zmag, ki jih je dosegel, pa je bil uspešen tudi kot delovni pes. V ponos nama je bilo, da je kot prvi hovawart v Sloveniji uspešno opravil najvišji izpit iz kraljevske športne discipline IPO-3. Prav tako sva bila počaščena, da je med številnimi plemenjaki dobil priložnost in se lahko izkazal kot uspešen plemenjak. Želiva si, da bo lahko vsaj delček njega v njegovih 41 potomcih živel naprej. Vsem nam in njegovim oboževalcem pa nam bo krasil spomin, kot vljuden, simpatičen ter  odličen blond predstavnik pasme hovawart. Občudovanja vreden in neponovljiv. Vseeno pa velik izziv za našo populacijo hovawartov, da se v prihodnosti pojavi med nami nov predstavnik, ki mu bo uspelo vse to ponoviti. Čeprav si bo te škornje težko obuti!

Njegovemu zvestemu prijatelju in lastniku Matjažu, kakor vsem njegovim najbližjim želiva, da bodo bolečine ob njegovi izgubi čim prej minile. Kot pesjanarji pa vemo, kakšno zdravilo je najboljše in najhitreje deluje – nova kosmata kepica!

 

 

Suzana&Andrej Puc

Vzreditelja in njegova največja oboževalca
 

 

 

 

bottom of page