top of page

Druga klubska vaja

 

 

30.11.2014

Ljubljana, Črna vas

 

 

Zadnji dan v mesecu novembru smo uspešno popestrili z našo drugo klubsko vajo, ki je tokrat potekala v organizaciji komisije za šolanje našega HwKS. Pri izvedbi treninga so poleg mene sodelovale naše članice komisije – vodje vrst osnovnega šolanja: Vesna  Zaplotnik, Tina Gabrijelčič in Eva Oven. Naša članica Lea Homar  je bila tokrat opravičeno odsotna zaradi najlepšega časa, ki ga mlada mamica lahko preživi – porodniške. Želimo ji nešteto lepih trenutkov in dobrodošla med nami, ko boš zopet lahko. Še posebej pa smo bili veseli, da sta nas podprli in z nami vadili  naši gostji mednarodna sodnica za ocenjevanje zunanjosti Dušica Bučer in sodnica za ocenjevanje zunanjosti Bojana Razpotnik. Tako smo bili strokovno podkovani v teoriji in praksi.

 

Tokrat nam dež  ni prišel do živega, saj smo bili v varnem zaledju pod šotorom KD Emona. Čeprav pot do njega ni bila tako enostavna. Marsikoga je namreč njegov Garmin kar malo zavedel. Vendar so bile manjše težave hitro pozabljene,  ko smo videli poligon z mivko in neštetimi ovirami  za trening agylitija. Poligon smo tako hitro spremenili v razstavno prizorišče, za zaključek po napornem treningu pa še v igrišče.

 

Kinologinja Ivana Kirik je bila tokrat naša odlična rešitev, saj nam je omogočila, da smo dobili v najem Emonin poligon. Zelo težko je namreč v  zimskem času najti pokrit prostor, kjer bi dovolili prisotnost psov. Kaj šele, da bi bila tudi podlaga primerna za razstavni trening. Naša skupna vaja je tako potekala na mivki. To je bil vsekakor zanimiv ampak tudi težji izziv za marsikaterega našega štirinožnega prijatelja in za lastnika. Ne pa za vse, saj se tudi tekme iz Rally obedienca v zimskem času občasno organizirajo prav na takšnih podlagah. 

 

 

Sicer pa je bil naš namen, da bi  bil naš skupni trening poučen, koristen in zabaven tako za naše lastnike kot za njihove pse.  Predvsem pa smo se  trudili, da so bile vaje prilagojene starosti psov. Zato smo tudi pse delili po starosti in vadili v treh krogih.

Nešteto informacij smo delili na račun dolgoletnih izkušenj in z namenom, da  bi lastnikom predstavili, kako pravilno vaditi s svojimi psi v bodoče doma. Naj bo za  razstavo, vzrejni pregled, obisk pri veterinarju - koristnih vaj nikoli ni dovolj.

Naši ta najmlajši, mladi, vmesni, odrasli ali že veterani, vsi so se odlično znašli in pridno vadili. Zato je uspešno poskrbela velika ekipa: naši gostji sodnici in naše štiri članice komisije za šolanje. Vsi skupaj smo se pošteno spotili in dali vse od sebe, da bi koristno združili s prijetnim.

Prepričani smo, da nam je to tudi uspelo, saj smo pridno vadili in se tudi zabavali. Naš trud pa je bil poplačan z  nasmejanimi obrazi vodnikov in mahajočimi repi ter kašnemu mokremu smrčku. K temu so prispevali tekmovalci v premagovanju ovir ob prenašanju priboljškov v žlicah, živahni telovadci s podajanjem žog ob mirno sedečih kosmatincih, iskalci proste deske za pasje ritke na izpadanje, plesalci ringa–raja pred mirno sedečimi in rahlo začudenimi psi.

 

Pravo mesto pa je našla marsikatera domača dobrota, vitamini, topel čaj, ki smo ga v večini znali tudi malo začiniti ob prijetnih in nikoli končanih pasjih debatah.

 

Zbrani pa so sodelovali še na izredni skupščini, ki jo je sklical naš predsednik in ustanovna predsednica našega kluba. Skupščina je bila potrebna za potrditev nekaj  manjših popravkov v statutu HwKS. Upamo, da nam bo tako dedek mraz morda le prinesel darilo in bo naš Klub končno postal pravnomočni član Kinološke zveze Slovenije. Torej, držite pesti !

 

Ob koncu pa ponovno  hvala vsem, ki ste pripomogli k temu, da smo s skupnimi močmi našo drugo klubsko vajo uspešno izpeljali!  Posebna zahvala pa gre delit naši neumorni nadarjeni fotografinji Tei Pavišič, ki nas vedno znova in znova preseneča z odličnimi fotografskimi posnetki!

 

::: Fotogalerijo si lahko pogledate tukaj

 

V imenu komisije za šolanje zapisala: Suzana Puc

 

 

bottom of page