top of page

 

Spomladanski vzrejni pregled in ocena zunanjosti

27.3.2011

 

 

Spomladanski vzrejni pregled (VP) je potekal v nedeljo, 27.03.2011 od 13.00 ure dalje na poligonu Kinološkega društva Domžale. Organizacija prireditve pa je kot vedno potekala v okviru našega matičnega kluba SKVPM.

 

Med mnogimi predstavniki drugih pasem, ki sodijo v delokrog našega matičnega kluba, sta tokrat sodelovala le dva predstavnika naše pasme, samec in samica. Prišli pa so tudi nekateri naši člani za spodbudo in seveda na klepet. Toliko bolj prijetno je bilo čakanje v dolgih vrstah v prijetni družbi.

 

Tako sta naša predstavnika imela tudi dovolj časa, da sta priskočila na pomoč sodnici, ki je ravno na ta dan opravljala svoj sodniški izpit in bo v bodoče tudi strokovno usposobljena za našo pasmo.

 

Potem pa sta bila naša predstavnika končno na vrsti za opravljanje VP pred sodniki, ki so medtem že pregledali lepo število psov. Oba kandidata za vzrejno dovoljenje sta bila lepo pripravljena in pregled je zelo tekoče potekal. Merjenje višine in dolžine trupa, pregled zobovja, telesne zgradbe, pregled okotenosti, tek v krogu in diagonali: Oba sta z odliko opravila svoj vzrejni pregled in mi smo dobili novo vzrejno plemenko in novega vzrejnega plemenjaka. Tisti, ki pa smo prišli samo pogledat, smo lahko ponosno spremljali dogajanje. Naša predstavnica in naš predstavnik sta se namreč v veliki gruči mnogih psov različnih pasem in v samem ocenjevalnem krogu med celotnim pregledom izjemno lepo znašla.

 

Tudi tokratni vzrejni pregledi so bili številčno in uspešno izpeljani. K temu pa so seveda pripomogli sodniki, ki so svoje delo strokovno in natančno opravili. Na letošnjem VP so tako kot že na mnogih pregledih sodelovali mednarodni sodniki Štefan Šinko, Janez Plestenjak in Andreja Čučnik. Sodnica Katja Rožman je svojo sodniško licenco dopolnila z nekaterimi pasmami II. FCI skupine ob pomoči in v vlogi izpraševalca mednarodnega sodnika Miroslava Zidarja.

 

Vzrejni pregled sta uspešno opravila:

 

Colt Hovi-raj, poležen 26.1.2008, SLRHw000158, izvid kolkov A/A (mati Ajka Hovi-raj, oče Alkiz von Almodis), lastnik Boris Kočevar Colt Hovi-raj

 

Elisha Časova, poležena 3. 5. 2008, SLRHw000165, izvid kolkov A/A (mati Isa Časova, oče Eliot vom Gabliztal), lastnica Tina Gabrijelčič.

 

 

 

Iskrene čestitke!

 

 

Poročilo pripravila: Suzana Puc

Fotografije: Lea Homar

 

bottom of page