top of page

 

Spomladanski vzrejni pregled in ocena zunanjosti

10.4.2010

 

 

Letošnji prvi vzrejni pregled (VP) je potekal v soboto, 10.04.2010, z začetkom ob 10.00 uri na vežbališču Kinološkega društva Domžale pod organizacijo našega matičnega kluba SKVPM. Pregleda se je udeležilo lepo število psov kljub temu, da vremenske razmere niso bile najbolj ugodne.

 

Na spomladanskem VP so tokrat sodelovali trije predstavniki naše pasme med množico drugih pasem, ki sodijo v delokrog kluba SKVPM. Pokazali so se budnim očem sodnikov, ki so jih temeljito pregledali. Novost na letošnjem pregledu je bilo elektronsko odčitavanje čipa, kar je marsikateremu psu delalo preglavice. Kljub temu so naši psi prišli lepo pripravljeni, tako da niso imeli težav med samim pregledom.

 

Pomembno sodniško delo na pregledih pa so opravili kot že na neštetih pregledih mednarodni sodniki Štefan Šinko, Alenka Černe, Janez Plestenjak in Andreja Čučnik. Da bi sodniki svoje ocenjevanje čim učinkoviteje opravili, sta kar po dva sodnika v vsakem od dveh velikih krogov istočasno pregledovala pse. To je vsekakor pripomoglo, da je delo lepo tekoče steklo in so bili vsi prijavljeni v doglednem času pregledani. Glede na vremenske razmere so jim bili vsi, ki so sodelovali, zato še toliko bolj hvaležni. Vodniki s psi pa so sami lahko izbirali, kateremu sodniku se bodo pokazali. Med našimi predstavniki so vzrejni pregled (VP) uspešno opravili dva samca in psička, tako da število naših vzrejnih samcev in vzrejnih samic lepo narašča.

 

Vzrejni pregled so uspešno opravili naslednji hovawarti:

Brest pod Poncami, poležen 27.2.2008, izvid kolkov A1/A1 (mati Ajra Lobivia, oče Bellfast von der Haselhoehe) in njegova lastnica Tjaša Spasič.

 

Chaky Hovi-raj, poležen 16.1.2008, izvid kolkov A1/A1 (mati Ajka Hovi-raj, oče Alkiz von Almodis) in njegov lastnik Aljaž Janc.

 

Dina Časova, poležena 16.5.2007, izvid kolkov A1/A1 (mati Isa Časova, oče Bero vom Tullnerbach) in njena lastnica Tanja Čas.

 

Vsem iskreno čestitamo! Vse tiste, ki so letošnji prvi VP zamudili, pa obveščamo, da bo naslednji VP potekal jeseni. Podrobnejše informacije bomo objavili pod aktualno.

 

Suzana Puc

 

 

 

bottom of page