top of page

 

Druga učna urica

 

 

Bil je praznik poletov v Planici in naši slovenski orli so poskrbeli za odličen zaključek sezone. Zgodil se je zgodovinski dogodek z dvojno slovensko zmago in zmagovalcem svetovnega pokala. Kljub temu, pa so nekateri člani Slovenskega kluba za Hovawarte  soboto, 19.3.2016, izkoristili tako, da so sodelovali kar na dveh pasjih dogodkih. 

 

V dopoldanskih urah na  spomladanskem  vzrejnem pregledu na KD Domžale. Popoldan od 14. ure dalje pa na skupnem ring treningu na poligonu v Smledniku.  Sončna sobota nam je bila naklonjena za druženje in skupni trening.  Naše članice komisije za šolanje so se ponovno potrudile, da so skupaj vadile  s 14  lastniki in njihovimi psi: pregled pasjega telesa, pogled v zobovje,  vaja stoj, tek, hoja, tek v diagonalo…

 

V ta namen se iskreno zahvaljujemo Igorju in Alenki Novak, ki sta nam omogočila, da smo svoj trening lahko organizirali in izpeljali na odlično urejenem poligonu v Smledniku. Tako smo še posebej nekateri tudi po zaključku vadbe ob prijetnem druženju in klepetu prišli na svoj račun in s pridom izkoristili ovire in pripomočke na poligonu za sprostitev svojih psov. Ponovno se bomo srečali v nedeljo, 3.4.2016, na hipodromu Vrbljene na naši specialni razstavi HwKS in takrat bomo lahko pokazali, v kolikšni meri so vsi napotki in vaje, ki smo jih delili  skupaj z vami, prileteli na plodna tla. Prepričani smo, da treninga nista bila zaman, in vsem bodočim razstavljavcem želimo uspešno predstavitev v razstavnem krogu. Veseli bomo vseh rezultatov, tudi če vsi ne bomo stali na stopničkah. Športno bomo navijali drug za drugega, vse skupaj pa nas že kmalu čaka zanimiv dan, nova izkušnja in prijetno druženje. Ob koncu razstave pa, tako kot vedno, naj velja naše glasilo: ne glede na oceno ali uvrstitev - svojo najlepšo kosmato srečo bo vsak izmed nas, na svoji vrvici,  odpeljal k sebi domov!

V imenu komisije za šolanje
Suzana Puc 

 

 

bottom of page